HTML

konzervmacsó

endgame

2010.02.24. 11:40 :: konzervmacso

Ha minden jól megy, egy hónap múlva költözöm, így az amúgy is szikár készleteimet próbálom nullára vinni - minél kevesebb szirszart kell átvinni az új helyre, annál jobb.
Ennek köszönhetően a szokásosnál is rémítőbb konyhát viszek. Pár napja egy tányér currys-fokhagymás rizst vacsoráztam Bacardival. Fél és negyed üveg szeszt sincs kedvem dobozolni.
A gond az, hogy már csak egészen kevés féle alapanyagból dolgozhatok. Curryn kívül már csak gyömbér, szegfűszeg és majoranna van nagyobb mennyiségben. Rizsen kívül pedig néhány Smack, egy halkonzerv és egy üveg orosz savanyított paradicsom.
Kihívásként élem meg.
 

Szólj hozzá!

sültpaprika pitában

2009.07.21. 10:22 :: konzervmacso

Az megvan a Keresztapából (a könyvből), amikor Santino beletunkol egy darab kenyeret a Mama sültpaprikájába? Innen jött az ötlet egy végtelenül szimpla, pár perc alatt elkészülő vacsorához.
Felcsíkozol néhány paprikát kisujjnyi darabokra, olívaolajon megsütöd, aztán beletöltöd a fagyasztóból elővett pitakenyerekbe.* Fűszerek ízlés szerint, ahogy szokás, de sóval és borssal a legjobb - dominálhat a paprika íze. Ha bonyolítani akarod, felvágsz mellé egy kis fej hagymát vagy pár deka gépsonkát.

* Mindig legyen egy csomag pitakenyér a fagyasztóban. Kevés helyet foglal, bármihez jó - a leglebutítottabb megoldás úgy szól, hogy kockázol bele sajtot (vagy bármit, amit találsz), utána szórsz valamilyen zöldfűszert, és belököd a mikróba.

Szólj hozzá!

Címkék: egyszerű

квас

2009.05.23. 19:45 :: konzervmacso

Az Arbat delikátban a Nemiroff és egy tár ruszki túrórudi mellé végül vettem kvászt is (gyk. szénsavas rozslé). Nem olyan rossz, mint ígérték. Állítólag a moszkvai utcákon lajtoskocsiból mért változat íze a fáradtolaj és céklalé keverékére emlékeztetett.
A PET-palackos Monasztirszkij kvásznak leginkább korhadtkenyér-szaga van, de mintha tényleg éreznék némi szénhidrogént benne - biztosan az E150d és E211 játéka ez. Az utóíz meghatározhatatlan, de egy II. vh. szovjet harckocsizó() heti fürdés utáni első verítéke hagyhatott ilyen emléket a szájban.
Alkoholt nem tartalmaz, szénsavat viszont igen. A szénsav az új alkohol, mindent eltakar. Nélküle sokkal szarabb lenne, ld. pl. az éjszakára a konyhapulton felejtett Pepsit.
Napi két pohárnál többre képtelen vagyok.

Szólj hozzá!

Címkék: nemalkohol

Paradicsomos spagettivel töltött dagadó

2009.05.01. 15:28 :: konzervmacso

Nagyjából az aminek hangzik, szóval teljesen felesleges elmondani, hogy miben készítsd el vagy mikor sózd meg. Ha azon a szinten tartasz, hogy ezt akarod csinálni, mert viccesnek hangzik, akkor képes vagy önállóan meghatározni a fűszereket és a sütés hosszát.
A tapasztalatok a következők:
- Ne két személyre dolgozz. Egy (sőt, másfél) kiló hús alatt nem tudsz elég spagettit tölteni bele, a felesleget mellé kell tenned, és az nem nézi ki olyan jól.
- Nem tudod elég al dentére főzni a tésztát, hogy ne puhuljon túl sütés közben. A menzai hangulaton segít a fokhagyma. Sok fokhagyma.
- Fűszerezd meg jobban és süsd tovább, mint eredetileg tervezted.
 

Szólj hozzá!

Címkék: hús tészta